fbpx
Privacy Policy
nursing home, malaysia, assisted living, elderly care, elder care, physiotherapy, rehabilitation, acupuncture, gasing, petaling jaya, ampang, retirement, senior living, caregiver
952
page-template-default,page,page-id-952,bridge-core-2.2.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-21.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Privacy Policy


PRIVACY NOTICE

NOTIS PRIVASI

The Personal Data Protection Act 2010 (the “Act”), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to Sawara Care Centre Sdn Bhd (“Company”, “our”, “us” or “we”). For the purpose of this written notice (“Notice”), the terms “personal data” and “processing” shall have the same meaning as prescribed in the Act.

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta” tersebut) yang mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial, terpakai kepada My Care Concierge Sdn Bhd (“kami” atau “Syarikat”). Untuk tujuan notis bertulis ini (“Notis”), terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud yang sama seperti yang ditakrif dalam Akta tersebut.

 

  1. This Notice serves to inform you that your personal data will be and/or have been processed by us or on our behalf and you hereby give your consent to the processing of your personal data.Notis ini bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data peribadi anda akan dan/atau telah diproses oleh atau bagi pihak kami dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda bagi pemprosesan data peribadi anda.If you are a corporation supplying personal data of your directors, shareholders and/or officers to us, please do ensure that you have obtained their consent and bring this Notice to the attention of your directors, shareholders and/or officers whose personal information you are supplying/have been supplied to us.Sekiranya anda adalah korporasi yang membekalkan data peribadi pengarah-pengarah, pemegang- pemegang saham dan/atau pegawai-pegawai kepada kami, sila pastikan bahawa anda mendapatkan persetujuan mereka dan bawakan Notis ini kepada perhatian pengarah-pengarah, pemegang-pemegang saham dan/atau pegawai-pegawai yang mana maklumat peribadi mereka yang anda bekalkan atau telah bekalkan kepada kami.
  2. Your personal data may include but not limited to your name, address, e-mail address, photograph, birth date, phone numbers, identification card and/or passport number, race, gender, bank details, lifestyle choices, language and/or communication channel preferences (collectively, “personal data’) and all other personal data we again collect from you on any subsequent occasion. Personal data may in some cases consists of “sensitive personal data” which refers to information relating to your health, medical information, political opinions, religious beliefs, etc. For the purposes of this Notice, both personal data and sensitive personal data are included in any use of the term “personal data”.Data peribadi anda mungkin termasuk, tetapi tidak terhad kepada nama anda, alamat kediaman, alamat emel, gambar, tarikh lahir, nombor telefon, nombor kad pengenalan dan/atau pasport, bangsa, jantina, maklumat bank,  pilihan gaya hidup, bahasa dan/atau pilihan saluran komunikasi anda (secara kolektif, “data peribadi”) dan semua data peribadi lain kami sekali lagi kumpul daripada anda pada bila-bila masa kemudiannya. Data peribadi dalam beberapa kes terdiri daripada “data peribadi sensitif”, yang merujuk kepada maklumat yang berkaitan dengan kesihatan, maklumat perubation, pendapat-pendapat politik, kepercayaan- kepercayaan agama anda, dan lain-lain. Untuk tujuan Notis ini, kedua-dua data peribadi dan data peribadi sensitif adalah termasuk mana-mana penggunaan istilah “data peribadi”.
  3. Your personal data was or is to be collected and further processed for:Data peribadi anda telah atau akan dikumpulkan dan diproses selanjutnya untuk:a) communicating with you;berhubung dengan anda;b) to provide our services;untuk menyediakan perkhidmatan kami;

    c) to provide related services;

    untuk menyediakan perkhidmatan berkaitan;

    d) processing of payment transactions;

    memproses transaksi pembayaran;

    e) to follow up or pursue any queries you make;

    untuk mengikuti atau mengejar apa-apa pertanyaan yang anda buat;

    f) security and fraud prevention purposes;

    keselamatan dan pencegahan penipuan;

    g) internal record keeping;

    penyimpanan maklumat;

    h) our corporate governance;

    tadbir urus korporat kami;

    i) administration purposes;

    urusan-urusan pentadbiran;

    j) surveys and trend analysis;

    tinjauan dan analisis kecenderungan;

    k) academic research;

    penyelidikan akademik;

    l) branding, communications and corporate affairs purposes which include publication in printing materials, website and/or electronic media as well as external parties’ printing materials and/or electronic media;

    penjenamaan, komunikasi dan hal ehwal korporat kami termasuk penerbitan di dalam mana-mana bahan bercetak, laman web dan/atau media elektronik kepunyaan kami serta di dalam mana-mana bahan bercetak dan/atau media elektonik kepunyaan pihak-pihak luar;

    m) complying with any legal requirements; and

    memenuhi apa-apa kehendak undang-undang; dan

    n) such other purposes directly related to the foregoing.

    maksud-maksud lain yang berhubungan secara langsung dengan yang tersebut di atas.

    (collectively, the “Purposes”).

    (secara kolektif, “Maksud-maksud” tersebut).

  4. Your personal data was or is to be collected from forms (electronic or otherwise), including but not limited to emails, mobile applications, phone calls, referrals and all other documentation submitted by you to us, all other information that you may provide us from time to time, and from third parties.Data peribadi anda telah atau akan dikumpulkan daripada borang-borang (elektronik atau sebaliknya), termasuk tetapi tidak terhad kepada e-mel, aplikasi mudah alih, panggilan telefon, rujukan dan segala dokumen yang telah dihantar oleh anda kepada kami, semua maklumat lain yang anda mungkin akan berikan kami dari masa ke semasa, dan dari pihak ketiga.
  5. You are more than welcome to request to have access to your data within our storage at any time. If you wish to do so, you may at any time, contact us and view your data within our storage. We shall do their best to grant you access where possible within twenty-one (21) days from your request has been received. However, where:1. the identity of the data subject is unidentifiable from the information given;2. the access impacts on the privacy of others;3. the request for access is frivolous or vexatious;4. the cost incurred is far too great;5. there are confidential commercial information that may be disclosed in the process;

    6. the Personal Data is with another data user and such data user are unable to comply;

    7. there are existing or anticipated legal proceedings; or

    8. such access can be denied under law or by a law enforcement agency we may not be able to provide you with access to the personal data we hold about you. In the event that we deny and/or are unable to comply with your request for access, we will inform you the reason(s) of our denial and/or inability to comply.

    Please note that in processing your request, we may charge you a reasonable fee as prescribed under the Personal Data Protection (Fees) Regulations 2013 or its amendment from time to time to cover any cost incurred by us.

    Anda dialu-alukan untuk meminta akses kepada data anda dalam simpanan kami pada bila-bila masa. Jika anda ingin berbuat demikian, anda boleh pada bila-bila masa, menghubungi kami dan lihat data anda dalam storan kami. Kami akan melakukan yang terbaik untuk memberikan anda akses yang mungkin dalam masa dua puluh satu (21) hari dari masa permintaan anda diterima. Walau bagaimanapun, di mana:

    1.       Identiti subjek data tidak dapat dikenal pasti dari maklumat yang diberikan;

    2.       kesan akses terhadap privasi orang lain;

    3.       permintaan untuk akses adalah remeh;

    4.       kos yang ditanggung terlalu besar;

    5.       terdapat maklumat komersil sulit yang mungkin didedahkan dalam proses;

    6.       data peribadi adalah dengan pengguna data lain dan pengguna data tersebut tidak dapat mematuhi;

    7.       terdapat prosiding undang-undang yang sedia ada atau yang dijangkakan; atau

    8.       akses tersebut boleh dinafikan di bawah undang- undang atau oleh agensi penguatkuasaan undang-undang kami mungkin tidak dapat memberikan anda akses kepada data peribadi yang kami pegang tentang anda. Sekiranya kami menafikan dan / atau tidak dapat mematuhi permintaan anda untuk mendapatkan akses, kami akan memberitahu anda sebab-sebab kami penafian dan / atau ketidakupayaan untuk mematuhi.

    Sila ambil perhatian bahawa dalam memproses permintaan anda, kami akan mengenakan bayaran yang munasabah seperti yang ditetapkan di bawah Peraturan-Peraturan Perlindungan Data (Yuran) Peribadi 2013 atau pindaan dari semasa ke semasa untuk menampung apa-apa kos yang ditanggung oleh kami.

    Designation:

    Jawatan:

    Personal Data Protection Officer, Chief Operating Officer
    Pegawai Perlindungan Data Peribadi, Chief Operating Officer
    Telephone Number:
    Nombor Telefon:
    +603-27243828

  6. We disclose or may disclose your personal data to companies within the My Care Concierge Group (including the holding company, subsidiaries, associated, related and affiliated companies as well as their subsidiaries, associated, related and affiliated companies, both local and international), whether present or future (collectively, “the Group”), third parties providing medical services which included but not limited to medical clinics, dental clinics, medical practitioners, hospitals,  business partners or to any third party organisations or persons providing administration (including but not limited to cloud storage and maintenance of records) or other services to the Group, or involved in any corporate exercises undertaken by the Group, within or outside Malaysia, or for the purpose of fulfilling our obligations to you in respect of the Purposes.Kami menzahirkan atau boleh menzahirkan data peribadi anda kepada syarikat-syarikat di dalam Kumpulan My Care Concierge (termasuk syarikat induk, anak-anak syarikat, syarikat-syarikat yang berkaitan dan syarikatsyarikat sekutu serta anak-anak syarikat, syarikat-syarikat yang berkaitan dan syarikat-syarikat sekutu mereka tempatan dan juga antarabangsa), samada pada masa sekarang atau pada masa hadapan (secara kolektif, “Kumpulan”), pihak ketiga yang menyediakan perkhidmatan perubatan yang termasuk tetapi tidak terhad kepada klinik perubatan, klinik pergigian, pengamal perubatan, hospital, rakan niaga atau kepada mana-mana organisasi pihak ketiga atau pihak yang menyediakan perkhidmatan pentadbiran (termasuk tetapi tidak terhad kepada ruang simpanan awan dan penyelengaraan rekod-rekod) atau perkhidmatan lain kepada Kumpulan, atau terlibat dalam mana-mana perlaksanaan korporat yang dilaksanakan oleh Kumpulan, di dalam atau di luar Malaysia bagi tujuan memenuhi obligasi kami kepada anda berkaitan dengan Maksud-maksud tersebut.
  7. We may require your assistance if the personal data relating to other persons is required to process your personal data for the Purposes and you hereby agree to use your best endeavours to assist us when required.Kami mungkin mengkehendaki bantuan anda jika data peribadi yang berhubungan dengan orang lain dikehendaki untuk memproses data peribadi anda untuk Maksud-maksud tersebut dan anda dengan ini bersetuju untuk menggunakan usaha terbaik anda untuk membantu kami bila dikehendaki.
  8. We strive to ensure that your personal data with us are accurate, complete and up-to-date at all times. If at any point in time you believe that any of the personal data of yours that we hold is inaccurate, incomplete or not up-to-date, you should immediately inform us with the correct, complete and accurate data. We will use all reasonable efforts to correct the data within twenty-one (21) days from the date we receive your request for correction.Kami berusaha untuk memastikan bahawa data peribadi anda dengan kami adalah tepat, lengkap dan terkini sepanjang masa. Jika pada bila-bila masa anda percaya bahawa mana-mana data peribadi anda yang kami pegang adalah tidak tepat, tidak lengkap atau tidak terkini, anda harus memaklumkan kepada kami dengan data yang betul, lengkap dan tepat. Kami akan menggunakan semua usaha yang munasabah untuk membetulkan data peribadi anda dalam masa dua puluh satu (21) hari dari masa permintaan untuk pembetulan diterima oleh kami.
  9. As we strive to protect your personal data, we limit the personnel that can access your data and the amount of data accessible by them. Only personnel that specifically requires your personal data may access it to carry out their business responsibilities. Our employees are at all times obliged to respect the confidentiality of and personal data held by us.Seperti yang kita berusaha untuk melindungi data peribadi anda, kami menghadkan kakitangan yang boleh mengakses data anda dan jumlah data yang boleh diakses oleh mereka. Hanya kakitangan yang khusus memerlukan data peribadi anda untuk mengaksesnya untuk menjalankan tanggungjawab perniagaan mereka. Pekerja kami bertanggungjawab untuk menghormati kerahsiaan mana-mana data peribadi yang dipegang oleh kami.We take reasonable steps to keep your personal data secure and protect it from loss, misuse, or unauthorized alteration. Any of the personal data you electronically provide to us are stored on secure servers. We also maintain a reasonable physical security procedure to manage and protect the use and storage of records containing personal data.Kami mengambil langkah yang munasabah untuk memastikan data peribadi anda selamat dan dilindungi daripada kerugian, penyalahgunaan, atau pengubahan tanpa kebenaran. Mana-mana data peribadi yang anda berikan secara elektronik kepada kami disimpan dengan selamat. Kami juga mengekalkan prosedur keselamatan fizikal yang munasabah untuk mengurus dan melindungi penggunaan dan penyimpanan rekod yang mengandungi data peribadi.
  10. We may transfer your personal data to a place outside Malaysia and you hereby give your consent to the transfer.Kami boleh memindahkan data peribadi anda ke sesuatu tempat di luar Malaysia dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda terhadap pemindahan tersebut.
  11. You are responsible for ensuring that the information you provide us is accurate, complete, not misleading and is kept up to date.Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa maklumat yang anda berikan kami adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini.
  12. In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.Sekiranya terdapat apa-apa ketidakselarasan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia dalam Notis ini, versi Bahasa Inggeris akan mengatasi versi Bahasa Malaysia.
  13. By continuing to engage with us, you shall be deemed to have read, understood and accepted the statements and terms herein and have irrevocably consented to us processing your personal data.Dengan terus melibatkan diri dengan kami, anda akan dianggap telah membaca, memahami dan menerima pernyataan-pernyataan dan terma-terma yang terkandung di dalam ini dan telah memberikan persetujuan kepada kami untuk memproses data peribadi anda.
  14. Our Notice may be revised from time to time. Where the Notice is revised, the revised Notice will be posted on our website The Mansion and/or communicated to you via any other means of communication deemed suitable by us. If you continue to use our services/products, you shall be deemed to have agreed to accept such changes.Notis kami mungkin disemak semula dari masa ke semasa. Apabila Notis ini disemak semula, Notis yang disemak semula tersebut akan dipaparkan pada laman web kami The Mansion (www.themansion.com.my) dan/atau dimaklumkan kepada anda melalui cara komunikasi yang lain yang dianggap sesuai oleh kami. Sekiranya anda terus menggunakan perkhidmatan-perkhidmatan/produk-produk kami, anda akan dianggap telah bersetuju kepada perubahan tersebut.